Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları son gömlek önemlidir. Yangını arama şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın bapları eviniz midein duygu pili gibidir! Bu blog hatsında kapı fiyatlarını ve sizin bağırsakin en iyisini nasıl seçeceğinizi tartışacağız.

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının gayrı bir önemli sebebi de rastgele bir hırsızlık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları karınin kolaylıkla açılabilmektedir.

Kaçış yolları ve özge tedbirler, yangın yahut öteki ivedili durumlarda dirilik güvenliğinin tek bir bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şık olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit azade buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın doğrudan bina dışına açılması gerekir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri etkili acıe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında banko kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni Yangın Merdiveni Kapısı çeşidini munis görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler hane önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla beraberinde olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu kalıp gönül kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Yangın anında insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi yürekin yangın bapsı son derece eleştiri bir öneme sahiptir.

Açılıp - kapanma çalışmalevinin problemsiz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul periyotlarla bu gestalt kontrol edilmelidir. 

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

üstıcı malzeme sineermeyen ve yönıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri vesair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kupkuru kat yerı 150 metrekare’den fazla ve çabucak zait defaı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten lüks olan bütün yapılaşmalarda yangın merdiveni dokumalması ıztırari kılınmıştır.

Report this wiki page